• (+40) 0744 843 976
  • (+40) 0766 837 907
  • ovidiucraciun72@yahoo.ro
  • NON-STOP!
TOP 10: Care sunt cele mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere fatale
  • 139

TOP 10: Care sunt cele mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere fatale

V-aţi întrebat vreodată care sunt cauzele responsabile pentru producerea accidentelor rutiere fatale? Dacă nu aţi avut răspuns, sperăm ca următorul studiu să vă răspundă la această întrebare.

top10-accidente

Din cele 65.000 de victime ale accidentelor rutiere din ultimii doi ani, cel puţin un accident din zece s-a datorat neatenţiei şi stării de „visare cu ochii deschişi” a şoferului, conform unui studiu realizat de compania de asigurări Erie Insurance.

Studiul se bazează pe FARS (Fatality Analysis Reporting System), o bază de date care centralizează rapoartele întocmite de poliţie după producerea accidentelor rutiere.

„Conducerea neatentă şi <<visatul cu ochii deschişi>>  fac ca şoferii să nu se mai concentreze 100% la drum, să ia mâinile de pe volan şi să-şi piardă din vedere scopul principal: să ajungă în siguranţă la destinaţie”, a declarat Doug Smith, vicepreşedinte la Erie Insurance.

Studiu s-a axat pe datele colectate în perioada 2010-2011, iar în urma analizei acestora s-a descoperit că 62% dintre accidentele fatale s-au datorat şoferilor neatenţi sau distraţi la volan. Pe locul doi se află accidentele cauzate de folosirea telefonului mobil, cu un procent de 12%, iar pe locul trei, cu 7%, s-au clasat accidentele survenite în cauza direcţionării atenţiei către un eveniment exterior: alt accident, o persoană, sau un obiect oarecare. Mai jos aveţi o listă cu celelalte cauze care au dus la accidente fatale:

 

1. Neatenţia şi visatul cu ochii deschişi la volan – 62%

2. Folosirea telefonului mobil – 12%

3. Interesul pentru un eveniment, obiect, persoană din exterior – 7%

4. Conversaţiile cu ceilalţi ocupanţi – 5%

5. Folosirea sau căutatul unui obiect din maşină – 2%

6. Mâncatul şi băutul – 2%

7. Setarea volumului şi a climatizării – 2%

8. Folosirea altor sisteme adiacente maşinii: reglarea oglinzilor laterale sau a scaunelor – 1%

9. Mişcarea unui animal de companie sau a unei insecte în habitaclul – 1%

10. Fumatul – 1%

   Site realizat de iceDesign.ro                     Site gazduit de iceHost.ro

tractari auto, tractari bistrita, tractare, tractari camioane, remorcare, platforme auto, tractare auto, tractari non stop, asistenta rutiera, tractari craciun, tractari nasaud, remorcari auto, remorcari camioane, tractam oriunde, tractari autocare, tractari utilaje, transport auto, tractari tihuta, recuperare auto, tractari cluj, tractari vatra dornei, tractari dorna, tractari piatra fantanele,tractari colibita