• (+40) 0744 843 976
  • (+40) 0766 837 907
  • ovidiucraciun72@yahoo.ro
  • NON-STOP!
  • 142

Zăpadă de 15 cm, viscol și accidente, în pasul Tihuța!

Iarna a dat peste cap traficul rutier în Pasul Tihuța, cele mai multe probleme fiind înregistrate la urcarea dinspre Moldova spre Bistrița-Năsăud unde au avut loc de altfel și blocaje rutiere, dar și accidente în urma cărora trei persoane au ajuns la spital. Într-unul dintre accidente au fost implicați bistrițeni.

tihuta-zapezi5

„Nu porniți la drum dacă nu sunteți echipat corespunzător de iarnă”, este avertizarea polițiștilor bistrițeni, dar și a reprezentanților Comitetului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud care monitorizează situația din trafic.

Încă de dimineață, ziarul nostru anunța că există probleme serioase în Pasul Tihuța unde ninge abundent și viscolește.

Dacă drumarii bistrițeni au reușit cu greu să țină situația sub control, acționând cu șapte utilaje de deszăpezire și împrăștiind peste 100 de tone de material antiderapant, probleme serioase au fost înregistrate în județul Suceava, la urcare dinspre Poiana Stampei spre Pasul Tihuța.

Pe acest tronson, de la granița cu județul nostru și până în Vatra Dornei au acționat doar două utilaje de deszăpezire, unul dintre ele fiind cu probleme tehnice. Aici numeroase mașini au rămas înzăpezite, fie că este vorba de TIR-uri sau de autoturisme mici, iar polițiștii din zonă au intervenit încă de la primele ore ale dimineții la două accidente rutiere.

În primul caz, o mașină înmatriculată în străinătate a derapat și s-a răsturnat, iar în al doilea caz un autoturism înmatriculat în Bistrița-Năsăud a derapat și a ajuns în șanț după ce a lovit un parapet de protecție.

În urma accidentelor rutiere, trei persoane au fost rănite și transportate la spitalul din Vatra Dornei. Din fericire, niciunul nu este în stare gravă, însă polițiștii avertizează șoferii să circule cu viteză redusă și cu multă prudenţă.

De altfel, la urcarea dinspre Bistrița spre Pasul Tihuța, echipajele Poliției Rutiere opresc toate mașinile de tonaj mare și le solicită să își monteze lanțuri pentru a putea urca în siguranță, iar autoturismele mici sunt verificate pentru a avea anvelope de iarnă.

În Pasul Tihuța ninge viscolit, în unele zone din cauza viscolului, zăpada fiind readusă pe carosabil din spatele utilajelor de deszăpezire. Aici vântul bate în rafale cu peste 70 km la oră, iar stratul de zăpadă măsoară 15 centimetri.

Temperaturile au coborât până la minus 5° C, iar meteorologii avertizează că vremea rea va continua până mâine după prânz.

   Site realizat de iceDesign.ro                     Site gazduit de iceHost.ro

tractari auto, tractari bistrita, tractare, tractari camioane, remorcare, platforme auto, tractare auto, tractari non stop, asistenta rutiera, tractari craciun, tractari nasaud, remorcari auto, remorcari camioane, tractam oriunde, tractari autocare, tractari utilaje, transport auto, tractari tihuta, recuperare auto, tractari cluj, tractari vatra dornei, tractari dorna, tractari piatra fantanele,tractari colibita